€ 25.000 voor Zeldzame Ziekten Fonds

Voor het organiseren van de familiedag Verbroedering & Vermaak in het voorjaar van 2020 in de Efteling ontvangt de Stichting Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF) een bijdrage van € 25.000.

Het doel van het Zeldzame Ziekten Fonds is het werven en ter beschikking stellen van fondsen ten behoeve van de preventie, diagnose en behandeling van zeldzame ziekten, zeldzame aandoeningen en zeldzame complexen in Nederland en het verzorgen van bekendheid aan zeldzame ziekten. Het Fonds betekent echter meer voor kinderen met een zeldzame ziekte; zo organiseert ze in het kader van lotgenotencontact evenementen voor kinderen die aan ernstige zeldzame, en vaak terminale, ziekte lijden.       

Jaarlijks organiseert het Fonds in het kader van lotgenotencontact een evenement voor kinderen die aan een ernstige, en vaak terminale, zeldzame ziekte lijden. Voor de familiedag Verbroedering & Vermaak wil het Fonds honderden kinderen die te maken hebben met een zeldzame ziekte uitnodigen om samen met hun broers, zussen en ouders te genieten van een geheel verzorgde dag in de Efteling. Het Fonds hoopt tijdens de familiedag ca. 1.150 gasten te kunnen verwelkomen.

www.zzf.nl