€ 8.000 voor presentatie over begraven, cremeren, doodgaan en rouwen

Flipje en Streekmuseum Tiel ontvangt € 8.000 als bijdrage aan het project ‘Een gelaagd verleden publiek maken voor kinderen en jeugd’; een nieuwe vaste presentatie die ingaat op begraven, cremeren, doodgaan en rouwen door de eeuwen heen. Kinderen en jongeren zijn de belangrijkste doelgroep.

Een belangrijk deel van de tentoonstelling gaat over de overgangsfase van leven naar dood, begraven en cremeren. De in de nieuwe presentatie tentoongestelde artefacten en graven zijn afkomstig uit het Tielse bedrijventerrein Medel. De vondsten hier zijn van (inter)nationaal belang en is rond het thema ‘dood, begraven en cremeren’ een vrij compleet inzicht te geven van de late steentijd, bronstijd, Romeinse tijd, middeleeuwen tot heden.

Het museum is een zelfstandig onderdeel van de Gemeente Tiel en wil het unieke van de streek en de Tielse historie tonen en uitdragen. Het museum probeert daarbij een zo groot mogelijk publiek een bijzondere ervaring mee te geven. Educatie vormt  een belangrijk en noodzakelijk element.

www.streekmuseumtiel.nl