Fonds Slachtofferhulp ontvangt €100.000 voor noodhulp

In bijzijn van een groot deel van het bestuur van het Fonds Slachtofferhulp ontvangt waarnemend voorzitter Huub van de Coolwijk de cheque van € 100.000,- uit handen van Wiel Hillebrandt, voorzitter van de Koninklijke Facultatieve. Op de foto van links naar rechts: Dick Berlijn (bestuur Fonds Slachtofferhulp), Ineke Sybesma (directeur Fonds Slachtofferhulp), Jasper Stokvis (bestuur Fonds Slachtofferhulp), Marleen Zuijderhoudt (bestuur Fonds Slachtofferhulp), Wiel Hillebrandt, Frans Jacobs (Koninklijke Facultatieve), Huub van de Coolwijk en Eran Habets (bestuur Fonds Slachtofferhulp).

Vanwege het 140-jarig bestaan van de Koninklijke Facultatieve ondersteunt het Aanmoedigingsfonds van de Koninklijke Facultatieve het Fonds Slachtofferhulp met een bedrag van € 100.000,-. In aanwezigheid van een groot deel van het bestuur van het Fonds Slachtofferhulp reikte Wiel Hillebrandt, voorzitter van de Koninklijke Facultatieve op 1 december 2014 de cheque uit aan waarnemend voorzitter Huub van de Coolwijk.

Huub van de Coolwijk: “Wij danken de Koninklijke Facultatieve hartelijk voor deze geweldige bijdrage. Deze gift wordt volledig besteed aan de slachtoffers die aankloppen bij ons noodhulpfonds.” Mensen die tijdens hun noodsituatie niet of onvoldoende geholpen worden door bestaande voorzieningen, worden vanuit het noodhulpfonds van het Fonds Slachtofferhulp geholpen met een financiële of praktische bijdrage. Met de noodhulpactiviteiten geeft het fonds hen weer moed en toekomstperspectief. Van de Coolwijk:“Behalve voor de noodhulp zelf, zullen wij ook een deel gebruiken voor een eindejaarsactie waarbij we slachtoffers die we in 2014 leerden kennen, een extra steuntje in de rug geven rond de kerstdagen.”

Wiel Hillebrandt: “Al 140 jaar staan wij voor vrijheid van keuze en een gelijkwaardige behandeling, waarbij het individu altijd centraal staat. Vanuit die gedachte en de maatschappelijke betrokkenheid ben ik er trots op dat wij mooie en waardevolle projecten, zoals in dit geval extra financiële noodhulp, mogen ondersteunen.” 

Het Fonds Slachtofferhulp is een onafhankelijke maatschappelijke organisatie voor slachtoffers van misdrijven, ongevallen en rampen en werft fondsen om de hulp aan slachtoffers te verbeteren en door te ontwikkelen. 

www.fondsslachtofferhulp.nl