Nieuwe ambulance voor Ambulance Wens Nederland

Voor ‘zijn’ nieuwe ambulance en in bijzijn van vrijwilligers ontvangt Kees Veldboer van Ambulance Wens Nederland (links) de cheque van € 75.000,- van het Aanmoedigingsfonds van de Koninklijke Facultatieve uit handen van voorzitter Wiel Hillebrandt, Frans Jacobs en Ber de Ruiter van de Koninklijke Facultatieve.

Tijdens de jaarlijkse bedankdag voor de circa tweehonderd vrijwilligers van Ambulance Wens Nederland (dit keer in Hotel van der Valk, Ridderkerk) ontving oprichter Kees Veldboer op 7 november een nieuwe ambulance voor zijn Stichting. De aanschaf van de nieuwe speciaal aangepaste ambulance, waarmee zowel de patiënt als enkele familieleden comfortabel vervoerd kunnen worden, was mogelijk dankzij een gift van € 75.000,- door het Aanmoedigingsfonds van de Koninklijke Facultatieve. Via een videoboodschap zette Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het werk van Ambulance Wens Nederland in het zonnetje, maar ook bedankte hij de vrijwilligers en het Aanmoedigingsfonds van de Koninklijke Facultatieve voor haar gift. 

Toenemend aantal wensen
Stichting Ambulance Wens Nederland vervult sinds 2007 laatste wensen van terminale patiënten. Oprichter Kees Veldboer: “Het aantal wensen dat wij vervullen neemt de laatste jaren sterk toe. Wensen moeten bovendien altijd heel erg snel geregeld worden en dankzij de inzet van onze vrijwilligers hebben wij nog nooit nee hoeven te zeggen. Ik ben daar heel erg trots op.” Dankzij de ondersteuning van talloze organisaties en Fondsen kunnen wij de wensen voor de patiënt bovendien altijd zonder kosten vervullen. “Ik ben enorm blij dat wij vandaag van het Aanmoedigingsfonds van de Koninklijke Facultatieve dit geweldige bedrag hebben mogen ontvangen zodat wij een nieuwe ambulance hebben kunnen aanschaffen”, zegt Kees Veldboer. “Een goed ingerichte en aangepaste ambulance is voor ons essentieel om wensen te kunnen vervullen. We krijgen steeds meer aanvragen en vaak ook meer wensen op één dag. Dan is die extra ambulance heel erg nodig.” 

Stichting Ambulance Wens Nederland
Stichting Ambulance Wens Nederland vervult laatste wensen van terminale patiënten. De missie van de stichting is om iedere terminale patiënt die aandacht te geven die hij/zij verdient, zodat de patiënt niet hoeft te overlijden zonder dat één laatste wens is gerealiseerd. Door dit mee te maken, kan er wellicht voor de patiënt zelf en diens omgeving weer een beetje licht komen in die laatste dagen.

www.ambulancewens.nl