Oranje Fonds verheugd over gift van €100.000,-

test

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds (rechts) ontvangt de cheque ter waarde van €100.000,- uit handen van Wiel Hillebrandt, voorzitter van de Koninklijke Facultatieve. 

Het Oranje Fonds ontving op 3 november 2014 een bedrag van €100.000,- van het Aanmoedigingsfonds van de Koninklijke Facultatieve. Ter gelegenheid van haar 140-jarig bestaan stelt de Koninklijke Facultatieve het bedrag beschikbaar, dat volledig besteed wordt aan maatjesinitiatieven. Maatjes zijn betrokken vrijwilligers die mensen helpen bij het leren van nieuwe vaardigheden of het opbouwen van een (nieuw) sociaal netwerk en ze verminderen eenzaamheid. Met de gift worden verschillende nieuwe maatjesinitiatieven gesteund en gaan 500 maatjeskoppels samen een leuk dagje uit. 

Vrijwilligers kunnen op veel verschillende manieren een maatje, mentor of coach zijn voor iemand. Zo zijn er taalmaatjes, mentoren die jongeren ondersteunen bij hun schoolwerk, maatjes voor mensen met een psychiatrische achtergrond en maatjes om mensen na detentie te helpen een nieuw (vrienden)netwerk op te bouwen. Één van de met deze gift gesteunde initiatieven is bijvoorbeeld ‘Een maatje voor een maatje minder’ van het Gilde Amsterdam. Hier helpen gezinsmaatjes kinderen met het aanleren van een gezonde levensstijl. Ook het Mentorproject van de Vereniging van Ondernemingen Alphen aan den Rijn e.o. wordt gesteund. Dit initiatief koppelt mentoren aan jongeren die dreigen uit te vallen op school of al uitgevallen zijn. 

Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, is vereerd de cheque namens het Oranje Fonds in ontvangst te mogen nemen. “Het Oranje Fonds is verheugd over deze gift van het Aanmoedigingsfonds van de Koninklijke Facultatieve. Zo ondersteunt de Koninklijke Facultatieve heel direct mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken om hun plek in de maatschappij te vinden. De bijdrage is een prachtig geschenk aan de Nederlandse samenleving.” Wiel Hillebrandt, voorzitter van de Koninklijke Facultatieve, legt uit waarom het bedrag wordt geschonken. “Al 140 jaar staan wij voor vrijheid van keuze en een gelijkwaardige behandeling, waarbij het individu altijd centraal staat. Vanuit die gedachte en de maatschappelijke betrokkenheid ben ik er trots op dat wij zoveel mooie waardevolle projecten mogen ondersteunen.”  

www.oranjefonds.nl

Foto: © Oranje Fonds – Jeannette Schols